20 березня 2025 року в Державному торговельно-економічному університеті м.Київ, у режимі відеоконференції відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Ресторанні технології іта фуд-дизайн:перспективи розвитку» в роботі якого прийняла участь Ганна САБАДОШ, завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Ужгородського торговельно-економічного університету ДТЕУ, кандидат технічних наук, доцент.
Презентацію розвитку освітніх програм кафедри ресторанних і крафтових технологій ДТЕУ «Вектори розвитку професійних компетентностей фахівців у галузі ресторанного господарства » представила Вікторія ГНІЦЕВИЧ, гарант освітньої програми «Технологія та організація ресторанного бізнесу» ОС «бакалавр», доктор технічних наук, професор ДТЕУ.
Учасники круглого столу НПП працівники Державного торговельно-економічного університету та структурних підрозділів, стейкголдери:
Діна ФЕДОРОВА, завідувач кафедри ресторанних і крафтових технологій ДТЕУ, доктор технічних наук, професор;
Анжеліка КОСЯЧЕНКО, експерт-консультант з виробничого аудиту в ресторанному бізнесі, співвласниця мережі закладів формату fast-food, м. Київ;
Тетяна МАРЦИН, доцент кафедри ресторанних і крафтових технологій ДТЕУ, кандидат технічних наук;
Олександра ЧУВАКІНА,власниця ТМ «ХОЧУ&БУДУ», власниця першої в Ізмаїлі «Доставки збалансованого харчування», м. Ізмаїл;
Майя та Олександр СТЕПОВІ, власники ресторану сучасної київської кухні «Глек», м. Київ;
Оксана ТРУБЕЙ, директор Навчально-наукового центру бізнес-симуляції ДТЕУ, кандидат економічних наук, доцент;
Ярослав РОЗБОРСЬКИЙ, засновник та співвласник ресторану «La Frusta», їдальні «Бо Біжу», агенції з організації заходів «Візит-Сервіс», м. Київ;
Олександр САБІРОВ, керівник технологічного департаменту ТОВ «МПС-Продукт», м. Київ ;
Тетяна ЮДІНА, гарант освітньої програми «Крафтові технології» ОС «магістр», доктор технічних наук, професор кафедри ресторанних і крафтових технологій ДТЕУ;
Михайло КРАВЧЕНКО,гарант освітньої програми «Ресторанні технології та бізнес» ОС «магістр», доктор технічних наук, професор кафедри ресторанних і крафтових технологій ДТЕУ;
Ганна САБАДОШ,завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Ужгородського торговельно-економічного університету ДТЕУ, кандидат технічних наук, доцент;
Каріна ПАЛАМАРЕК, завідувач кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного сервісу Чернівецького торговельно-економічного університету ДТЕУ, кандидат технічних наук, доцент;
Наталія ЧОРНА, завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Вінницького торговельно-економічного університету ДТЕУ, доктор історичних наук, професор;
Любов ЧУНИЦЬКА, експерт із харчових технологій та міжнародного сервісу в закладах HoReCa, суддя міжнародних, національних кулінарних конкурсів, м. Київ;
Сергій СЮМКА, головний технолог Селянського фермерського господарства (СФГ) «ДІБРОВА», м. Тернопіль;
Вікторія ЛАНСЬКА, керівник департаменту кондитерського та хлібобулочного виробництва ТОВ «КПІ ПРО», м. Київ;
Катерина КАМИШЕВА, голова спілки «Асоціація крафтових дистиляторів України», директор ТОВ «Українська Академія дистиляції», м. Київ;
Оксана ВІТРЯК, доцент кафедри ресторанних і крафтових технологій ДТЕУ, кандидат технічних наук;
Катерина Рубанович, здобувач вищої освіти ОП «Технологія і організація ресторанного бізнесу», ОС «бакалавр»;
Дмитро ДВОРНИК, здобувач вищої освіти ОП «Ресторанні технології та фуд-дизайн», ОС «бакалавр»;
Єлизавета НІВЕРЧУК, здобувач вищої освіти ОП «Крафтові технології», ОС «магістр»;
Микита КОВАЛЕНКО, здобувач вищої освіти ОП «Ресторанні технології та бізнес», ОС «магістр».
Учасники круглого столу приняли участь в обговоренні актуальних питань розвитку освітніх програм:
- Вектори розвитку професійних компетентностей фахівців у галузі ресторанного господарства.
- Роль неформальної освіти у сучасному університетському середовищі: виклики та можливості.
- Фуд-дизайн: сучасні європейські тренди та напрями імплементації в освітню траєкторію фахівців із ресторанних технологій.
- Тренди та стратегії розвитку крафтових виробництв продукції оздоровчого призначення.
- Крафтова продукція як гастрономічний чинник брендингу територій України.





