Загальна інформація
Кулінарія – це мистецтво, але
все мистецтво вимагає знати
щось про техніку і матеріали.
(Nathan Myhrvold)
Кафедра технології і організації ресторанного господарства здійснює підготовку висококваліфікованих та конкурентоспроможних фахівців, які здатні гідно застосовувати інноваційні підходи до розбудови та розвитку сфери ресторанного господарства країни.
Мета освітньої програми 181 «Харчові технології»: формування у здобувачів вищої освіти комплексу знань, умінь та навичок для застосування в професійній діяльності у сфері виробництва та управління якістю і безпечністю харчових продуктів, зокрема у сфері ресторанного бізнесу.
Основний фокус освітньої програми зі спеціальності 181 «Харчові технології» за спеціалізацією «Ресторанні технології» – освіта в галузі технології, організації виробництва і реалізації харчових продуктів в сфері ресторанного бізнесу: набуття теоретичних знань, оволодіння методиками та технологіями, застування яких спрямовано на вирішення професійних завдань в діяльності суб’єктів ресторанного бізнесу.
На кафедрі технології і організації ресторанного господарства працюють досвідчені науково-педагогічні працівники з науковими ступенями, які активно займаються науково-дослідною, практичною та викладацькою діяльністю.
Пріоритетними напрямками діяльності кафедри є:
- участь у всеукраїнських та міжнародних конференціях з питань технологій виробництва, якості та безпеки харчових продуктів;
- організація майстер-класів за участю відомих шеф-кухарів та фахівців в галузі ресторанних технологій;
- проведення тематичних лекцій за участю відомих науковців;
- участю у конкурсах професійної майстерності;
- постійна співпраця та ділові контакти з потенційними роботодавцями;
- підготовка і видання наукових і науково-методичних робіт;
- керівництво науково-дослідною роботою студентів.
Поєднання висококваліфікованого викладацького колективу з досвідченими практиками має свої переваги, які позначаються не тільки на рівні підготовки, фаховому формуванні спеціалістів, але й на їх особистих якостях, на їхньому світогляді, рівні розуміння життєвих ситуацій та вихованості.
Науково практична діяльність кафедри технології і організації ресторанного господарства спрямована на підготовку для Західного регіону висококваліфікованих фахівців, які успішно застосовуватимуть набутий досвід в діяльності виробничих підприємств харчових продуктів та закладів ресторанного господарства, готельно-туристичних комплексів.
Головним завданням діяльності кафедри технології та організації ресторанного господарства є підготовка фахівців з сучасними інноваційними поглядами, ключовим напрямом – мотивація до навчання талановитої молоді у сфері харчових і ресторанних технологій для подальшого розвитку та кар’єрного зростання, що є основою та запорукою ефективного функціонування підприємств харчової промисловості та закладів ресторанного господарства.
Конкурентною перевагою кафедри є: збереження історичних, наукових та навчальних традицій Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ і з упевненістю рухатись до ще більш вагомих здобутків.
Презентації міжнародних проєктів та практичних робіт студентів
НА КАФЕДРІ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПІДГОТОВКА ЗА ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИМИ ПРОГРАМАМИ:
Бакалавр | Магістр |
---|---|
Придатність випускників до працевлаштування | |
керуючий підприємством харчування; | керуючий підприємством харчування; |
начальник цеху (зміни); | керівники малих підприємств та закладів ресторанного господарства без апарату управління; |
майстер виробничої лабораторії; | наукові співробітники (методи навчання); |
майстер виробництва; | професіонали з контролю за якістю. |
завідувач виробництва; | |
технолог; | |
інспектор з контролю якості продукції. |