Участь студентки УТЕІ ДТЕУ у Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «ТЕХНОЛОГІЇ ТА БІЗНЕС: ІНТЕГРАЦІЯ, ПЕРСПЕКТИВИ, МОЖЛИВОСТІ»

          18 квітня 2025 року на факультеті технологій та бізнесу Державного торговельно-економічного університету відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Технологія  та бізнес: інтеграція перспективи, можливості», в якій прийняла участь здобувачка  2 курсу УТЕІ ДТЕУ першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, спеціальності «Харчові технології» – Марина Борисенко, під керівництвом кандидата технічних наук, доцента Ганни Сабадош. На дискусійній платформі  ІІ,  секція «Крафтові технології: сучасні тренди та інновації» були присутні 42 учасника, 8 найкращих  доповідей  представили 8 здобувачів. За звання переможця змагалися представники 7 закладів вищої освіти: Державного торговельно-економічного університету (м. Київ), структурних підрозділів ДТЕУ: Ужгородського торговельно-економічного інституту (м. Ужгород), Чернівецького торговельно-економічного інституту (м. Чернівці), Вінницького торговельно-економічного інституту (м. Вінниця), а також здобувачі Державного біотехнологічного університету (м. Харків), Національного університету харчових технологій (м. Київ), Навчально-наукового інституту економіки і торгівлі імені Михайла Туган Барановського Криворізького національного університету (м. Кривий Ріг). Розглядалися питання щодо аналізу ринку та сучасних трендів крафтової сировини та крафтової продукції, якість і безпечність крафтової продукції, збереження автентичності сучасної гастрономії  України та ії регіонів.

           Учасники наукового заходу презентували доповіді, обговорювали питання впровадження новітніх технологій у сферу обслуговування, популяризація фуд-дизайну та крафтових технологій. Також було продемонстровано надзвичайну зацікавленість у міждисциплінарних дослідженнях, практичній реалізації ідей, а також активну позицію щодо трансформації бізнес-середовища. За результатами проведення заходу було визначено та нагороджено переможців дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів. Борисенко Марина   презентувала свою наукову роботу «Крафтові технології у ресторанному бізнесі Закарпаття, проблеми та перспективи розвитку», яка була відзначена диплом І ступеню.

           Конференція стала чудовою платформою для обміну ідеями, обговорення новітніх технологій, саме поєднання студентської ініціативи та наукових ідей є запорукою прогресу, розширенню  кругозору й формуванню наукового мислення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *