16 березня 2017 року на базі Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ відбувся відбірковий кулінарний конкурс BESTCOOKFEST JUNIOR УЖГОРОД – 2017, організований кафедрою «Технології і організації ресторанного господарства» на чолі з к.т.н. Сабадош Ганною Олександрівною.
На урочистому відкритті конкурсу виступив директор УТЕІ КНТЕУ, голова Закарпатського осередку «ЗАКАРПАТСЬКА ГІЛЬДІЯ КУЛІНАРІВ» – Петро Петрович Гаврилко, який привітав учасників і гостей конкурсу, побажав їм успіхів, нових кулінарних вражень і творчого натхнення.
Він зазначив, що за ініціативою ГС «Український кулінарний союз» в Закарпатському регіоні створена місцева спілка «Закарпатська гільдія кулінарів», якою здійснений і проведений відбірковий конкурс серед студентів.
Переможці відбіркового кулінарного конкурсу « BESTCOOKFEST JUNIOR УЖГОРОД – 2017» приймуть участь у Міжнародному кулінарному фестивалі , який відбудеться у м. Чернівці 30 березня 2017 року.
У кулінарних змаганнях взяли участь 9 учасників студенти спеціальності «Харчові технології» .
У роботі професійного журі чемпіонату взяли участь директор УТЕІ КНТЕУ, голова Закарпатського осередку «ЗАКАРПАТСЬКА ГІЛЬДІЯ КУЛІНАРІВ » – Петро Петрович Гаврилко, відомий закарпатський шоколатье Валентин Штефаньо, шеф-кухарі відомих закладів ресторанного господарства: Євген Мерцин – шеф-кухар кафе «DOLCE», Василь Цап –шеф-кухар ГК «Камелот», Сергій Лещак-переможець Міжнародного кулінарного конкурсу в номінації «Найкращій шеф-кухар BESTCOOKFEST JUNIOR 2016», Снежанна Гартл -ресторан « Чарда» м.Мукачево,
За рішенням професійного журі конкурсу визначено кращих кулінарів юніорів Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ .Переможцями конкурсу стали:
І місце:
• Коротя Вікторія студентка 1курсу спеціалізації «Ресторанні технології»
• Гіді Катерина студентка 1курсу спеціалізації «Ресторанні технології»
ІІ місце:
• Дудинська Марія студентка 3 курсу групи «ХТІ»
• Гаврилець Антонина студентка 4 курсу групи «ХТІ»
• Голяк Михайло студент 2 курсу групи «ХТІ»
ІІІ місце:
• Ситор Віктор студент 3 курсу групи «МГРБ»
• Диковець Андрій студент 3 курсу групи «ХТІ»
• Іваненко Альона студентка 4 курсу групи «ХТІ»
Титул «Найкращій шеф-кухар BESTCOOKFEST JUNIOR Ужгородського торговельно-економічного інституту 2017» за підсумками найбільшою кількісттю балів отримав студент 4 курсу групи «ХТІ» Товт Норберт.
Петро Петрович Гаврилко висловив щиру вдячність учасникам відбіркового конкурсу за наполегливу і старанну працю, працівникам кафедри технології і організації ресторанного господарства за якісну підготовку учасників та усім, хто сприяв успішному проведенню заходу.Так тримати! До нових перемог!