Викладач Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ – серед учасників Всесвітньої кулінарної олімпіади !
22–25 жовтня 2016 року в м. Ерфурт (Німеччина) проходила ,Всесвітня кулінарна олімпіада-2016. В складі Української делегації від Київського національного торговельно-економічного університету як експерт в престижній олімпіаді прийняла участь викладач Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ кандидат економічних наук, доцент ДОМИЩЕ-МЕДЯНИК Алла Михайлівна.
Всесвітня кулінарна олімпіада – найпрестижніший гастрономічний захід серед професіоналів (кухарів, готельєрів, рестораторів, кондитерів, постачальників HoReCa), що проводиться у рамках Міжнародної виставки у сфері готельно-ресторанного бізнесу та кейтерингу Inoga-2016. Кулінарні змагання відбуваються раз на 4 роки і вважаються найбільшим з’їздом кухарів на планеті. Перша олімпіада кухарів відбулася в Німеччині в 1900 році.
Цьогоріч в м.Ерфурт демонстрували свою майстерність близько 2000 кухарів із 52 країн світу. Олімпіаду відвідало більше 25 тис. глядачів. В історії Всесвітньої кулінарної олімпіади українська команда, яка вперше взяла участь у змаганнях, продемонструвала великі успіхи. Так за підсумкамии Олімпіади представники України вибороли : 2 золоті, 4 срібні, та 1 бронзову медалі. Ріске Людмила (золотий призер) та Русин Наталія (срібний призер) – студенти КНТЕУ освітньо-кваліфікаційного рівня “магістр” спецівльності “Готельно-ресторанна справа”. Рибчук Лариса (срібний призер) – аспірант кафедри технології і організації ресторанного господарства КНТЕУ.
Українська делегація ознайомилася з особливостями підготовки та умовами участі в Міжнародному кулінарному конкурсі з метою гідного представлення Національної олімпійської збірної з кулінарного мистецтва на наступній Всесвітній кулінарній олімпіаді–2020.
Участь національної команди кухарів у Всесвітній кулінарній олімпіаді сприяла формуванню іміджу України серед міжнародної кулінарної спільноти, підвищенню зацікавленості до національних кулінарних традицій, обміну професійним інноваційним досвідом, популяризації країни на міжнародному рівні