Ужгородському навчальному центру КНТЕУ надано право на підготовку фахівців за напрямком підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія» з професійним спрямуванням «Технології в ресторанному господарстві» (ліцензія МОН молоді та спорту України серія АВ № 617418 від 13.03.2012р. Рішенням ДАК від 23.02.2012 р.).
Таким чином, Ужгородський навчальний центр КНТЕУ є першим і єдиним навчальним закладом в регіоні , що має право на підготовку фахівців нової спеціальності з ліцензійним обсягом: 15 осіб денної та 15 осіб заочної форм навчання.
Після здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за цим напрямом фахівці будуть спроможні працювати як на підприємствах виробництва та переробки, так і на підприємствах санаторно-курортного призначення, що вкрай актуально для Закарпаття.
У відповідності до Національного класифікатора професій фахівці зазначеної спеціальності здатні займати наступні посади:
- інженер-технолог;
- інженер з якості;
- майстер виробничої діяльності;
- спеціаліст підрозділів з виробництва, реалізації та організації споживання продукції харчування та послуг;