16 травня 2014 року з нагоди Дня науки України в Ужгородському торговельно-економічному інституті КНТЕУ провели першу студентську науково-практичну конференцію. В рамках конференції працювали 4 секції.
Секція «Економіка та фінанси» (Голова секції – координатор науково-дослідної роботи студентського наукового товариства УТЕІ КНТЕУ, доцент кафедри фінансів Завідна Людмила Дмитрівна)
На секції було заслухано 10 доповідей.
Диплом І-го ступеня присуджено студенту 2-го курс спеціальності «Фінанси і кредит» Кіяк В.І.
Диплом ІІ-го ступеня – студенту 4-го курс спеціальності «Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу» Стецик Я.М.
Диплом ІІ-го ступеня – студентки 2-го курс спеціальності «Облік і аудит» Рейпаші Л.О.
Диплом ІІІ-го ступеня – студентки 2-го курс спеціальності «Фінанси і кредит» Годованець М.С.
Грамотами були відзначені наступні доповідачі з номінацій:
Студентка 2-го курсу спеціальності «Фінанси і кредит» Васько М. Ю. | – «За творчість та досягнення у науковій діяльності» |
Студентка 2-го курсу спеціальності «Фінанси і кредит» Калинюк Г.І. | – «За творчу сміливість» |
Студентка 1-го курсу спеціальності «Менеджмент туристичного бізнесу» Митро Н.В. | – «За успішні перші кроки до наукової діяльності» |
Студент 4-го курсу спеціальності «Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу» Самаєв О.В. | – «За сприяння розвитку інноваційної діяльності та активну участь» |
Студентка 4-го курсу спеціальності «Фінанси і кредит» Стегура В.Й. | – «За успішні дослідження у науковій діяльності» |
Студентка 2-го курсуспеціальності «Фінанси і кредит» Чакій В.Р. | – «За оригінальну презентацію» |
Секція «Облік і аудит» (Голова секції – завідувач кафедрою облік і аудит, доцент Підлипна Радмила Петрівна)
На секції було заслухано 4 доповіді.
Диплом І-го ступеня присуджено студентки 2-го курс спеціальності «Облік і аудит» Желізник Т.М.
Диплом ІІ-го ступеня – студентки 2-го курс спеціальності «Облік і аудит» Талабішка В.М.
Грамотами були відзначені наситупні доповідачі з номінацій:
Студентка 2-го курсу спеціальності «облік і аудит» Іванцик К.В. | – «За підприємницьке мислення» |
Студентка 2-го курсу спеціальності «Облік і аудит» Попович Л.І. | – «За стійкість до стресових ситуацій» |
Секція «Менеджмень туристичного та готельно-ресторанного бізнесу» (Голова секції – завідувач кафедри менеджменту турирстичного та готельно-ресторанного бізнесу, доцент КЛЯП Михайло Петрович).
На секції було заслухано 16 доповідей
Диплом І-го ступеня присуджено студентці 3-го курсу МАКСИМОВІЙ Вікторії.
Диплом ІІ-го ступеня – студентці 4-го курсу ГУРНІШ Ренатію
Диплом ІІ-го ступеня – студенту 1-го курсу КЛЯП Василю.
Грамотами були відзначені наступні з номінацій:
Студентка 3-го курсуБАСАРАБ Наталія | – «За інноваційність у дослідженнях» |
Студентка 1-го курсуБІЛЬО Соломія | – «За науковість у дослідженнях» |
Студентка 1-го курсуВЕЖДЕЛ Тетяна | – «За інноваційність у дослідженнях» |
Студентка 1-го курсу КОЛОНТАЙ Катерина | – «За актуальність теми дослідження» |
Студентка 3-го курсуКОСТЬ Марія | – «За оригінальність об’єкту дослідження» |
Студентка 1-го курсу КУКЛИШИН Марія | – «За практичне значення дослідження» |
Студентка 1-го курсуСОБКО Марта | – «За наполегливісь у дослідженнях» |
Студентка 2-го курсуЧАВАРГА Юлія | – «За професійність підходу» |
Студентка 3-го курсуШИЛІНА Вероніка | – «Закреативність у дослідженнях» |
Секція «Товарознавство, комерційна діяльність та харчові технології» (Голова секції – заступник завідувача кафедри товарознавства та комерційної діяльності, кандидат технічних наук ПАВЛІШ Лариса Олегівна).
На секції було заслухано 10 доповідей.
Диплом І-го ступеня присуджено студентці 2-го курсу спеціальності «Харчові технології і інженерія» ДУДИНСЬКІЙ Вікторії.
Дипломи ІІ-го ступеня присуджено студенткам 1-го курсу спеціальності «Харчові технології і інженерія» ГАВРИЛЕЦЬ Антоніні та ІВАНЕНКО Олені.
Дипломи ІІІ-го ступеня присуджено студенту 1-го курсу спеціальності «Харчові технології і інженерія» МАЛЬЦЕВУ Михайлу та студентці 2-го курсу спеціальності «Товарознавство і торговельне підприємництво» ЧОРІ Тетяні.
Грамотами були відзначені наступні з номінацій:
Студент 1-го курсу спеціальності «Товарознавство і торговельне підприємництво» КАБАЦІЙ Владислав | – «За найбільш креативне оформлення та практичну цінність дослідження» |
Студентка 2-го курсу спеціальності «Харчові технології і інженерія»ПОПЕНКО Яна | – «За найьільш актуальну тему та креативність» |
Студент 2-го курсу спеціальності «Товарознавство і торговельне підприємництво» САМАРИК Назарій | – «Застаранність і наполегливість» |
Студентка 2-го курсу спеціальності «Товарознавство і торговельне підприємництво»ТЕЛЕПАНИЧ Іветта | – «Занайбільш динамічну доповідь» |
Студент 2-го курсу спеціальності «Товарознавство і торговельне підприємництво» ЧУДИК Андрій | – «Вибір студентів» |
В рамках конференції була придставлена виставка кулінарної продукції виготовлена студентами УТЕІ КНТЕУ. В представлених стравах та виробах була використана регіональна сировина (кукурудзяне борошно, перепилині яйця, овеча бринза, та ін.), яка, завдяки застусування інноваційних методів обробки перетворювалась у вишукані страви оздоровчого призначення: фюме в шпинатовій глазурі, мусс яблочний, желе полуничне, ролли, дієтичний хліб. Саме наукове знання про технологічні властивості сировини, фізико-хімічні зміни при її обробці дозволяють рекомендувати шляхи розширення асортименту традиційних страв. До прикладу, введення овочевих пюре в дріжжеве тісто (шпинату, моркви, бурака) дозволяє отримати дієтичний хліб з підвищеним вмістом клітковини, пектину та макроелементів.