Лабораторні заняття ,як спосіб  підвищення професійного рівня майбутнього фахівця  харчових виробництв

На  кафедрі технології і організації ресторанного господарства велика увага приділяється якісному висвітленню навчального матеріалу під час занять здобувачам  освітнього рівня «бакалавр» спеціальності «Харчові технології». Викладачі  кафедри продовжують кропітку працю для якісної практичної підготовки майбутніх фахівців харчових виробництв, та проведення занять. Особливо це стосується лабораторних занять, щоб студенти мали змогу в повному обсязі отримати необхідні практичні навики для опанування майбутньої професії. 30 квітня  2025 року  в рамках вивчення дисципліни «Сенсорний аналіз» (Викладач Головко Ольга Миколаївна,к.т.н.,доцент) було проведено лабораторне заняття «Сенсорний аналіз. Оцінка якості та безпеки харчових продуктів».  

Лабораторна робота – це форма навчального заняття, при якій здобувач під керівництвом викладача особисто проводить натурні або імітаційні експерименти з метою практичного підтвердження окремих теоретичних положень навчальної дисципліни. Здобувач набуває навичок у роботі з лабораторним устаткуванням, обладнанням, методикою експериментальних досліджень. В процесі виконання лабораторних робіт набуваються практичні компетентності та навички самостійної роботи.

Сенсорний аналіз харчових продуктів – це не просто наука, яка вивчає сприйняття продуктів і їх компонентів людськими органами чуття, а потужний інструмент, що допомагає створювати та просувати харчові продукти, які максимально відповідають очікуванням споживачівТакож класичний спосіб використання сенсорних методів аналізу – це розробка нових харчових продуктів. Сенсорні властивості харчових продуктів в дійсності є їх важливим критерієм якості.  Вдосконалення зовнішнього вигляду, смаку, текстури, аромату – усе це формує довіру до брендів. Здобувачі    занурилися у світ сенсорного аналізу, освоїли практичні методи оцінювання, дізналися, як результати сенсорного аналізу можуть підвищити конкурентоспроможність продукції на ринку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *