
Талапа Стефан Юрійович
Старший викладач кафедри технології і організації ресторанного господарства
E-mail: talapa.stefan@utei.uz.ua
У 2003 році закінчив Київський національний торговельно-економічний університет і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Фінанси» та здобув кваліфікацію економіста-фінансиста.
У 2017 році закінчив Ужгородський торговельно-економічний інститут КНТЕУ та здобув кваліфікацію: ступінь вищої освіти магістр спеціальність «Технології в ресторанному господарстві».
Професійні і практичні навики, здобував в готельно-туристичному комплексі ,,Інтурист-Закарпаття,, 19.03.1982-18.03.2024 рр.
Учасник та призер міжнародних змагань з барної справи.
Працює в Ужгородському торговельно-економічному інституті КНТЕУ з 2011 року, по сьогоднішній день.
Підвищення кваліфікації та стажування:
- Стажування «Сучасні методи викладання та інноваційні технології у вищій освіті: європейський досвід та світові тенденції»; Університет фінансів, бізнесу та підприємництва; м. Софія (Болгарія); 13 січня – 08 лютого 2020 р.; Сертифікат № BG/VUZF/537-2020; 180 год/6 кредитів ЄКТС.
- Підвищення кваліфікації «Інноваційні методи навчання»; ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», Міжгалузевий інститут підвищення кваліфікації та перепідготовки спеціалістів; 15 листопада – 17 грудня 2021р.; Сертифікат №ПК01597997\01098-2021; 150 год/6 кредитів ЄКТС
- Merkur Academy of Professional Education, Kaluzha (Slovakia); Certificate No. 58/09-23; «Inernational, gastronomy summit «Slovak Pearl 2023»; June 27-30, 2023; 45 hours/ 1.5 credits.
- Grand Hotel «Bachledka», Zhdiar (Slovakia); Certificate No. 003/20-2023; Study program; 3 November – 4 December, 2023; 180 hours/6 credits.
- Підвищення кваліфікації «Технології ефективного педагогічного спілкування, психодіагностики і надання психологічної підтримки учасниками освітнього процесу у закладах вищої освіти»; Департамент освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавська академія неперервної освіти ім. М.В. Остроградського; 1 квітня – 4 травня 2024 р.; Сертифікат №05364; 180 год /6 кредитів ЄКТС.
Сфера наукових інтересів: Ресторанний креатив. Проектна та інноваційна діяльність у сфері готельно-ресторанному бізнесі.
Наукові праці та публікації. Загальна кількість праць більше 20, у тому числі: статті у наукових фахових виданнях України, наукових періодичних виданнях інших держав, які включені до міжнародних наукометричних баз, навчально-методичні розробки тощо.
Викладає дисципліни:
- Барна справа.
- Організація ресторанного господарства.