23–24 жовтня 2025 року науково-педагогічні працівники кафедри технології і організації ресторанного господарства прийняли участь у V-ої Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи» яка відбулася в м. Київ,у Національному університеті харчових технологій (НУХТ) у змішаному форматі.
Метою конференції є підтримання наукових розробок у галузі теорії та практики оздоровчого харчування, їх упровадженні в промислове виробництво та співпраці медицини і харчових технологій.
У центрі уваги учасників конференції були актуальні тенденції у сфері здорового харчування населення, питання вегетаріанства, обмін науковими досягненнями у галузі раціонального харчування, популяризація науково обґрунтованих підходів до формування раціону людини. Окрему увагу приділено визначення перспектив розвитку харчової науки, упровадження функціональних харчових продуктів, а також освітньому аспекту — формуванню свідомого ставлення населення до культури харчування. Про значущість наукового напряму конференції свідчить широке залучення до обговорення представників підприємств харчової промисловості, закладів охорони здоров’я та освіти до питань першочергового значення — збереження здоров’я та підвищення якості життя населення.
Організаторам конференції висловлюємо щиру подяку за високий рівень підготовки та проведення заходу, незважаючи на складні обставини сьогодення.
Учасникам конференції бажаємо мирного неба, творчої наснаги, професійних успіхів та повної реалізації наукового потенціалу.




