Науково-дослідна робота кафедри технології і організації ресторанного господарства Ужгородського торговельно-економічного інституту ДТЕУ здійснюється у відповідності до законодавчих та нормативних актів, Положенням про Ужгородський торговельно-економічний інститут ДТЕУ та комплексних індивідуальних наукових тем, які розробляються кафедрою та викладачами для підвищення якості освітньої діяльності інституту в цілому.
В рамках НДР заплановані наукові практичні завдання за актуальними темами, що відповідають сучасним викликам науки й практики та спрямовані на дослідження практичних задач у виробничих умовах підприємств харчової промисловості та ресторанного господарства табл.1.
ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН НАУКОВО-ДОСЛІДНИХ РОБІТ
Кафедри технології і організації ресторанного господарства
Таблиця 1.

При кафедрі технології і організації ресторанного господарства створений гурток «Техноімпульс». До участі у роботі гуртка «Техноімпульс» залучені студенти спеціальності «Харчові технології», науковий керівник к.т.н., доц. Сабадош Г.О. Основною метою роботи гуртка є:
- практична робота ( апробаційна / експериментальна/ дослідницька / творча/);
- розвиток творчого мислення, самостійності, підвищення внутрішньої організованості, свідомого відношення до навчання, поглиблення й закріплення отриманих у процесі навчання знань;
- формування у студентів інтересу до наукової діяльності;
- підвищенні рівня наукової підготовки студентів;
Викладачі кафедри переймають досвід організації навчального процесу та наукової діяльності у європейських країнах світу, зокрема:
- Академічне товариство Міхала Балудянського (Словаччина),
- Університет менеджменту безпеки в Кошицях Словаччина).
Звіт про роботу наукового студентського гуртка «Техноімпульс»